Elektrische deelauto's

Elektrische deelauto’s

Leefbare buurten met meer ruimte voor groen, spelen in schone lucht, en prettig wonen in een gezonde omgeving. Deelauto’s hebben de potentie om onze ambities voor een duurzame toekomst te halen. Het delen van auto’s draagt bij aan de CO2-reductie, betere luchtkwaliteit, en verbeterde bereikbaarheid. Steeds meer gemeenten bieden dan ook deelauto’s aan en willen vaak dat deze zo veel mogelijk elektrisch zijn. Maar hoe leid je dit in goede banen? Welke invloed hebben elektrische deelauto’s op de laadinfra in jouw gemeente? En met wie werk je samen om van elektrisch deelrijden een succes te maken? Hier vind je actuele informatie, veelvoorkomende situaties en praktische handvatten.

Ben je nog niet zo bekend met elektrische deelauto’s? Lees dan meer over de stand van zaken en wie de gebruikers of initiatiefnemers zijn. Of laat je inspireren door veelvoorkomende situaties of verhalen uit de praktijk.
Staat jouw vraag er niet bij of heb je suggesties? Mail NKL. 

Deze online handreiking is ontwikkeld in samenwerking met het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, het samenwerkingsprogramma Natuurlijk! Deelmobiliteit, diverse gemeenten, deelautoaanbieders, adviesbureaus en CPO’s.