Aan de slag

     Verkennen

Welke soorten deelauto-initiatieven zijn er? Wie zijn de initiatiefnemers en hoe kunnen ze een plek krijgen in een gemeente? Met welke uitdagingen krijgen deelauto-initiatieven en gemeenten te maken? Dit en meer hebben we voor je op een rij gezet in onze Verkenning Elektrificatie Deelauto’s.

     Beginnen

Om elektrische deelauto’s te plaatsen moeten er voldoende laadpunten zijn. Op de juiste plek en passend bij het deelauto-initiatief.

In de meeste gemeente worden hier afspraken over gemaakt in een collectieve concessie. Maar er zijn ook gemeenten die met het open-markt/ vergunningenmodel Welke afspraken kun je als gemeente maken om elektrische deelauto’s verder te ondersteunen? Met deze analyse brengen we de (on)mogelijkheden in kaart.

     Visie en beleid

Wil je weten hoe je als gemeente visie en beleid moet opstellen voor een passende laadinfrastructuur voor elektrisch vervoer binnen jouw gemeente? Of waar je aan moet denken bij het plaatsen van laadpalen, het ontwikkelen van slimme laadpleinen of het plaatsen van snelladers? Kijk dan snel op onze pagina voor gemeente.