Future of Charging symposium 2023

Op zoek naar de ruimte!

23 november, van 09.45 – 16.30 uur (inloop vanaf 9.00 uur, borrel vanaf 16.30 uur) in het Provinciehuis in Zwolle (Luttenbergstraat 2, 8012 EE Zwolle), in samenwerking met de provincies Overijssel en Gelderland (NAL-regio Oost).

De transitie naar elektrisch rijden is in volle gang en de ambities zijn hoog. In 2030 moeten er bijna twee miljoen laadpunten zijn: thuis, in de openbare ruimte en bij bedrijven. Voor snelle en reguliere laadinfrastructuur en alles daartussenin. Voor personenauto’s, vrachtwagens, bouwlogistiek en meer.

Dit alles vraagt ruimte. Op straat, op het elektriciteitsnet en in beleid. Hoe pakken we dat gezamenlijk aan? Hoe benut je de schaarse ruimte in de omgeving en op het elektriciteitsnet en hoe kan beleid je daarbij helpen? Op andere vlakken is er misschien juist teveel ruimte, zoals in de prijzen aan de laadpaal. Hoe gaan we daar met elkaar mee om?

Hierover gaan we met jou in gesprek op donderdag 23 november tijdens Future of Charging 2023.

Onder leiding van dagvoorzitter Marijke Roskam praten we je bij over de nieuwste ontwikkelingen en delen we praktische handvatten waar je nu al als gemeente en bedrijf mee aan de slag kan.

Deelsessies
Thema’s waar we ons gezamenlijk in zullen verdiepen zijn onder andere:

  1. Waar zit de ruimte op het net?
    Meer laadpalen in tijden van netcongestie: hoe pak je dat aan? 
  2. Waar is er plek in de fysieke ruimte?
    Meer laadpalen maar weinig ruimte. Hoe passen we het goed en slim in? 
  3. Welke ruimte biedt beleid en regelgeving?
    Hoe kunnen beleidsinstrumenten helpen om de schaarse fysieke ruimte en netcapaciteit zo goed mogelijk te benutten? En welke rol kan je pakken om te sturen op prijsverschillen tussen laadpalen? 

Voor wie?
Het symposium is bedoeld voor iedereen die een actieve rol heeft in de transitie naar elektrisch rijden, zoals overheden (landelijk, regionaal, lokaal), marktpartijen, energiebeheerders, ondernemers, brancheorganisaties en kennisinstellingen.

Meld je aan voor het gratis Future of Charging symposium