Lelystad test smart charging en V2G

In Lelystad werd op 9 oktober officieel een laadplein in gebruik genomen dat onderdeel is van de Proeftuin Slimme Laadpleinen. Er zijn parkeerplekken beschikbaar voor het testen van de innovatieve technieken Smart Charging en Vehicle to Grid (V2G). We spraken over de oplevering met Jaap Willems, die namens partner Mijndomein Energie is betrokken bij het project.

Het slimme laadplein in Lelystad bestaat uit een carport met zonnepanelen waaronder in totaal 14 laadplekken zijn gerealiseerd: 10 voor V2G en 4 voor Smart Charging. V2G is de techniek waarbij de elektrische auto de opgeslagen energie niet alleen gebruikt om te rijden, maar ook als een batterij terug kan leveren aan bijvoorbeeld een huishouden of bedrijf. Bij Smart Charging draait het om het optimale gebruik van energie uit zon en wind, door op die momenten maximaal te laden waarop het aanbod van duurzame energie het grootst is.

Podcast

Vanwege de corona-maatregelen was op 9 oktober sprake van een bescheiden ceremonie met initiatiefnemer Henri de Jong (Mijndomein), Meine Breemhaar (Mac3Park) en wethouder Jacques Schoone. Naast de officiële openingshandeling gingen zij naar een studio waar ook Marian Mulder ​(Mac3Park), Roland Ferwerda (NKL), Marina van Helvoort (Vereniging Elektrisch Rijden), Karina Tiekstra (MyWheels) en Arthur Bennink (Mijndomein Energie) met elkaar in gesprek tijdens een live podcast.

De opening vormt uiteraard een mooie mijlpaal binnen het project in Lelystad. De realisatie van het slimme laadplein is vrij vlot verlopen, vertelt Jaap Willems van Mijndomein Energie. “We merken dat deelnemende partijen graag hun naam verbinden aan dit project. Daardoor zit er veel energie in en was er ook motivatie om de planningen te halen.” Extra eyecatcher van het project is dat de stroom, zonder omvorming, direct van de zonnecarport de auto in gaat. Hierdoor wordt het energieverlies geminimaliseerd.

‘Het uiteindelijke doel is dat dit project schaalbaar wordt; dat een blauwdruk ontstaat voor meer laadpleinen in de toekomst’

Mijndomein Energie was al bezig met de ontwikkelingen rondom het gebruik van Smart Charging en V2G. Willems: “Voor ons is dit laadplein zowel een testcase als een showcase. Wij hopen vooral verder te onderzoeken hoe we flexibiliteit kunnen inzetten om de energierekening van onze klanten te verlagen. De technieken Smart Charging en V2G kunnen een impuls geven aan duurzame flexcontracten – vergelijkbaar met een hypotheek met variabele rente maar dan voor energie. De klant betaalt bij de afrekening de daadwerkelijke stroomprijs van het afnamemoment. Het opladen van een elektrische auto tijdens daluren is dus voordeliger. Dit geldt helemaal wanneer diezelfde auto als stationaire batterij fungeert die tegen een lage prijs energie levert aan een huishouden.”

Het wordt financieel nog interessanter als de salderingsregeling per 1 januari 2023 wordt afgebouwd. “Vanaf dat moment is sprake van een eenvoudiger business case: iedereen die zelf (zonne)energie opwekt, zal dan in toenemende mate energie achter de meter willen houden. De elektrische auto kan daar een hoop bij helpen”, zegt Willems. “Naast de financiële uitdaging ligt er bovendien een nog veel groter vraagstuk: zijn autofabrikanten bereid hun auto’s geschikt te maken voor het terug leveren van energie? En dan het liefst universeel, zodat niet iedere auto dat op een eigen manier doet. Als energieleverancier zijn wij voorstander van een open markt.”

Schaalbaar

Terug naar de actualiteit. Vóór de ingebruikname van het laadplein in Lelystad kon Mijndomein Energie – het hoofdkantoor is er gevestigd – het eigen wagenpark al testen. “De eerste ervaring is dat de techniek in ieder geval werkt”, vertelt Willems. “We hebben nog wel een automatiseringsslag te maken. Nu moet er voor Smart Charging nog iemand op een knop drukken, dat gaat straks automatisch, de technieken zijn al in een vergevorderd stadium. Het uiteindelijke doel is dat dit project schaalbaar wordt; dat een blauwdruk ontstaat voor meer laadpleinen in de toekomst.”

Lessen uit Lelystad

  • Stroomverlies kan voorkomen worden door een DC-DC koppeling tussen zonnecarport en de laadpunten.
  • Gebruik van deelauto’s levert extra voordeel op met betrekking tot Smart Charging en V2G, omdat vanwege reserveringgegevens van de auto’s inzichtelijk is wanneer een auto gaat rijden en wanneer deze beschikbaar is voor opladen