Het aantal elektrische voertuigen groeit hard. Deze moeten altijd en overal kunnen laden. Daarom is in de Nationale Agenda Laadinfrastructuur (NAL) afgesproken dat iedere gemeente een integrale laadvisie opstelt én actueel houdt. Omdat er volop ontwikkelingen zijn op het gebied van snelladen, deelmobiliteit, logistiek en laden voor de bouw, moeten veel gemeenten hier mee aan de slag.
Om je op weg te helpen, hebben we onze handreiking Visie en Beleid en de template voor de integrale laadvisie vernieuwd. Zo kun je nog beter werken aan een toegankelijke, betaalbare, betrouwbare en veilige laadinfrastructuur.
Neem deel aan onze online NKL Kennisshow op dinsdag 25 juni van 13.00 tot 14.00 uur en ontdek hoe je direct aan de slag kunt met onze vernieuwde integrale laadvisie.
Dit kun je verwachten:
- We nemen je mee in de belangrijkste ontwikkelingen waar je als gemeente mee aan de slag moet. Hoe kom je tot een integraal beleid met deze nieuwe handreiking en templates?
- Joram van Dam (Gemeente Amersfoort) heeft de afgelopen maanden de integrale laadvisie voor de gemeente Amersfoort opgesteld en vastgesteld. Hoe hebben ze dit aangepakt, welke keuzes hebben ze gemaakt en hoe gaan ze hier de komende jaren mee verder? Welke tips hebben ze voor gemeentes die met een laadvisie aan de slag gaan?
- Robert van den Hoed (NKL Nederland) gaat in op het onderdeel Logistiek in de laadvisie. De meeste voertuigen zullen laden op bedrijventerreinen. Maar hoe ga je om met het laden van bestelbussen in woonwijken? En hoe kun je bijdragen aan een landelijk basisnetwerk voor het onderweg laden van vrachtvoertuigen? Hoe ga je in je beleid om met netcongestie?
- Matthijs Kok (Gemeente Utrecht) laat zien hoe de gemeente Utrecht laadbeleid heeft ontwikkeld voor zero-emissie bouw (bouwlogistiek en mobiele werktuigen). Welke stappen zetten zij om aan te sluiten bij de integrale laadvisie?
Ja, ik meld me aan voor de NKL Kennisshow van dinsdag 25 juni 2024 van 13:00 – 14:00 uur.