NKL Kennisshow – Opschalen binnenstedelijk snelladen, wat komt daar bij kijken? 

De vraag naar snelladen neemt steeds meer toe. Om de transitie naar elektrisch vervoer optimaal te ondersteunen, moet je als gemeente dus ook met snelladers aan de slag. Maar dat gaat net even anders dan bij reguliere laadpunten. Hoe kun je snelladers in jouw gemeente uitrollen of opschalen? En waar moet je rekening mee houden als het om publieke grond gaat?  

Neem deel aan onze online NKL Kennisshow op dinsdag 14 mei van 13.00 tot 14.00 uur en we laten je zien hoe je snelladers kunt uitrollen of opschalen.  

Dit kun je verwachten: 

  • Ivo Jak (EV Consult) gaat in op de fase na de laadvisie. Hoe bepaal je de locaties voor de verschillende doelgroepen? En voor welke samenwerkingsvorm kies je? 
  • Mag een marktpartij zomaar snelladers op publieke grond plaatsen? Niels Verduijn (Gemeente Albrandswaard) vertelt over zijn ervaringen met het zogenaamde Didam-arrest. Waar moet je als gemeente rekening mee houden? 
  • Hoe kun je het plaatsen van snelladers sturen? Bram Krajenbrink (Pouderoyen-Tonnaer)  gaat in op het verschil tussen publieke en private grond. Welke mogelijkheden biedt de Omgevingswet om nieuwe locaties voor snelladers te stimuleren of juist te reguleren? 
  • We sluiten af met een paneldiscussie. 

Vragen? 

Tijdens de kennisshow kun je al jouw vragen over snelladen stellen. Die vragen kun je ook vooraf naar ons sturen, via event@nklnederland.nl zodat je zeker weet dat ze aan bod komen.  

Ja, ik meld mij aan voor de NKL Kennisshow over opschalen binnenstedelijk snelladen op dinsdag 14 mei 2024 van 13:00 – 14:00 uur: