Slimme Laadpleinen – De Proeftuin voorbij!

Woensdag 14 december 2022 van 13.30 – 16.45, inloop vanaf 13.00 uur, aansluitend een borrel.
Locatie: Slot Zeist, Zinzendorflaan 1 Zeist

Slimme laadpleinen zijn onmisbaar voor een toekomstbestendig laadnetwerk. Zowel de verlaging van de netbelasting door slimme toepassingen als de voordelen die zitten aan de schaal van een laadplein zorgen voor grote stappen in het elektrisch laden. 

Het programma
13.00 – 13.30 uur inloop
13.30 – Opening door Staatssecretaris Heijnen van Infrastructuur en Waterstaat: Hoe gaat het met de uitrol van laadinfrastructuur in Nederland. Is het in lijn met de ambities?

Panelgesprek: Slimme laadpleinen hebben de toekomst. Maar hoe ga je zelf aan de slag met een slim laadplein? We bespreken de mogelijkheden van schaalvergroting van slimme laadpleinen met: Staatssecretaris Heijnen (I&W), Wethouder Wouter Catsburg (gemeente Zeist), Rutger de Croon (ELaadNL) en Inge van der Kraan (NKL).

Hoe leg je een slim laadplein aan? Quirijn Oudshoorn, gemeente Rotterdam, vertelt over hun ervaringen met het aanleggen van een slim laadplein. 

Om 14.15 uur worden de ervaringen uit de proeftuin verder gedeeld in verschillende deelsessies over de volgende twee thema’s:

  1. Thema 1: Slimme technieken en ontwikkelingen
    Welke ervaringen hebben we opgedaan rondom smart charging en V2G? Welke rol kunnen smart charging en V2G spelen bij de uitrol van laadinfrastructuur? Hoe ondersteunt big data, monitoring en Artificial Intelligence bij het optimaliseren van de laadpleinen? Antwoorden op deze vragen en meer leer je tijdens deze deelsessie.
  2. Thema 2: De uitrol van (slimme) laadpleinen
    Welke voordelen zitten er aan het plaatsen van een slim laadplein? Waarom, waar en hoe plaats je een slim laadplein? Welke mogelijkheden biedt een slim laadplein en welke businessmodellen zijn interessant? We geven je meer informatie over de te maken keuzen en of laadpleinen een oplossing biedt voor jouw uitdagingen.

Na de deelsessies gaan we het gesprek aan over de maatschappelijke en financiële voordelen van laadpleinen ten opzichte van losse laadpunten.
We kijken uit naar je komst!

Ja, ik meld mij aan voor de Slimme Laadpleinen – De Proeftuinen voorbij! op 14 december: