Uitbreiding deelnemende gemeenten laadpaalnodig.nl

De provincie Fryslân organiseert in 2021 uit naam van deelnemende gemeenten een aanbesteding voor laadinfrastructuur, waarbij als voorwaarde is opgenomen dat het aanvraag- en realisatieproces via laadpaalnodig.nl verloopt. Een groot deel van de Friese gemeenten zal zich aansluiten. Daarmee breidt het aantal gemeenten dat deelneemt aan het aanvraagportaal flink uit.

De samenwerkende Zuid-Hollandse gemeenten maakten al gebruik van het portaal. Ook deze regio heeft een nieuwe aanbesteding uitgeschreven, waarbij nog meer gemeenten zich hebben aangesloten.
Ook EV-rijders in andere delen van Nederland kunnen overigens bij het aanvraagportaal terecht: zij kunnen via de website direct zien hoe het aanvraagproces voor een laadpaal in hun gemeenten verloopt.

Technische uitbreidingen

In het eerste kwartaal van 2021 worden de technische mogelijkheden van de workflowtool achter laadpaalnodig.nl flink uitgebreid. Dit is het online systeem waarbinnen alle betrokken partijen met elkaar samenwerken. Het wordt onder meer mogelijk om externe systemen te koppelen en om meerdere workflows naast elkaar te gebruiken, bijvoorbeeld als er twee concessies tegelijk lopen. Dit maakt het ook voor partijen die het openmarktmodel hanteren, mogelijk om het systeem te gebruiken.

Benieuwd hoe de workflowtool in de praktijk werkt? Lees het verhaal van ENGIE.

Meer informatie in deze nieuwsbrief.