Verenigingen van Eigenaren (VvE's)

Ga je als VvE in gesprek met elkaar over het aanleggen van laadpunten voor elektrische auto’s? Speciaal voor verenigingen van eigenaren worden op de website vveladen.nl alle vragen beantwoord om te bepalen hoeveel laadpunten je nodig hebt en hoe je deze (veilig) kan laten plaatsen.

Vveladen.nl biedt je

  • Een stappenplan voor toekomstbestendige laadinfrastructuur voor VvE-leden en bestuur.
  • Toegang tot subsidies en adviseurs voor de realisatie van laadinfrastructuur.
  • Een overzicht van veelgestelde vragen, zoals ‘Hoeveel laadpunten zijn er nodig binnen onze VvE?’

Contracten afsluiten

Ga je aan de slag met laadinfrastructuur en wil je een contract afsluiten met CPO? Bekijk dan onze basissets AC- en DC-laadinfrastructuur:

  • De ‘Basisset AC-laadinfrastructuur’helpt je goede contractuele afspraken te maken met marktpartijen voor plaatsing, beheer en/of exploitatie van laadinfrastructuur. De basisset bestaat uit een handleiding contracteren, een programma van eisen en een voorbeeldovereenkomst.
  • Een goede DC-laadinfrastructuur maakt het voor alle soorten voertuigen mogelijk om snel te laden. Daarmee is het onmisbaar voor de transitie naar zero-emissievervoer. De ‘Basisset DC-laadinfrastructuur’laat zien welke eisen je kunt stellen aan het laden op hoog vermogen. Het is daarmee een onmisbare schakel naar zero-emissievervoer.

Subsidies

Voor het aanleggen van laadinfrastructuur als VvE zijn verschillende subsidies beschikbaar:
 
Basislaadinfrastructuur
Een VvE kan € 100 subsidie per parkeerplaats krijgen. Hierbij wordt gekeken naar de parkeerplaatsen waar de basislaadinfrastructuur echt voor wordt aangelegd. VvE’s vragen de subsidie vooraf aan, waarna de laadinfrastructuur binnen 1 jaar na goedkeuring van de aanvraag aangelegd moet worden. Voor de plaatsing van de oplaadpunten is geen subsidie beschikbaar.
 
Oplaadpuntenadvies
VvE’s kunnen vóór de aanleg van laadinfrastructuur een oplaadpuntenadvies laten opstellen door een deskundig adviseur. Hiervoor is ook subsidie beschikbaar. De subsidie bedraagt 75% van de advieskosten met een maximum van € 1500.
 
Kijk voor het aanvragen van beide subsidies:

Begrippenlijst

Nieuws